Pravidla provozu

Všechno má svá pravidla a u nás na jejich dodržování hodně záleží...

Pravidla provozu v motokárové aréně – Motokáry Praha

 

Každý závodník je povinen použít bezpečnostní helmu. Pod helmu doporučujeme použít hygienickou kuklu.
V případě použití vlastní helmy je nutné, aby se jednalo o helmu Integrální s ochranou obličeje a brady.

V případě neschopnosti pokračovat v jízdě, například z důvodů kolize, nesmí závodník vystupovat z motokáry a motokáru rovnat do směru jízdy. Závodník v takovém případě vyčká příchodu obsluhy, která motokáru srovná do směru jízdy anebo jej v případě poruchy motokáry odvede bezpečnou cestou do prostoru depa. Jedinou možností jak s uváznutou motokárou pohybovat, je ruční pohon předních kol.

Dráha je vybavena semaforem, který signalizuje situaci na dráze. V případě, že na semaforu svítí zelená, je možné pokračovat v jízdě. V případě, že svítí červená, je třeba zastavit, nebo podle pokynů personálu zajet do depa. V případě, že na semaforu bliká žluté světlo, probíhá poslední neměřené kolo závodu, po kterém následuje jeho ukončení a zajetí do depa. Do depa je vždy třeba zajíždět rychlostí pomalé chůze.

Je zakázáno jakkoliv ohrožovat, omezovat nebo vytlačovat z dráhy jiné závodníky. Jakýkoliv úmyslný kontakt motokár bude považován za hrubé porušení pravidel a může vést k okamžitému vyloučení závodníků ze závodu bez náhrady. Více takových kontaktů povede k vyloučení závodníka vždy a bude důvodem z vyloučení ze všech příštích jízd v této aréně !

Za sedadlem je prostor s hnanou nápravou a převody a přesto, že jsou pohyblivé části zakryté, je nezbytné, aby za závodníkem nebylo nic, co by se do této soustavy mohlo namotat. Především je zakázáno nosit šály a šátky omotané kolem krku. Též je třeba v případě delších vlasů tyto upravit tak, aby nebylo možné jejich zachycení.

Každý závodník je povinen dodržovat pravidla provozu na motokárové dráze, dbát pokynů obsluhy, zachovávat pravidla fair play a neohrožovat svojí jízdou ostatní závodníky. Obecně je potřeba jezdit pouze takovou stopou a rychlostí, aby byl závodník vždy schopen projet dráhu bez kolize s ostatními závodníky nebo mantinely a jinou součástí dráhy.

Každý závodník si je vědom skutečnosti, že jezdí pouze na svoje vlastní nebezpečí a svojí vlastní zodpovědnost a souhlasí s dodržováním těchto pravidel a je si vědom rizik vyplývajících z jejich nedodržení.

Osoby mladší 18 let mohou jezdit na dráze pouze za přítomnosti rodičů, nebo zákonného zástupce.